U bent hier:

Bestuursjaar bij Labyrint: iets voor jou?

Wil je meer informatie over hoe een bestuursjaar eruit ziet en of het iets voor jou is?

Ieder jaar is Labyrint op zoek naar kandidaten voor een nieuw bestuur. Hier kun je wat meer informatie vinden over wat besturen precies inhoudt, of jij geschikt kunt zijn en welke vacatures er standaard worden aangeboden.

Een bestuursjaar: wat houdt het in?

In een bestuursjaar leer je op verschillende manieren je eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Of dat nou tijdens het aansturen van commissies, het houden van presentaties, het opstellen van een beleid of tijdens vergaderingen is; een bestuursjaar is een leerschool op veel verschillende vlakken. Tijdens een bestuursjaar leer je vaardigheden die tijdens je studie vaak niet aan bod komen. Denk bijvoorbeeld aan kwesties als: hoe stel je een goed jaarbeleid op en zorg je dat men zich daaraan houdt? Of hoe is het om intensief samen te werken met mensen voor een langere periode? Hoe ga je met kritieken om? Of juist met successen? Ook zal ieder bestuurslid contacten opdoen die een meerwaarde zullen hebben van je jaar. Een bestuursjaar zal ook na je studie altijd goed naar voren komen tijdens sollicitatiegesprekken, het staat namelijk heel goed op je C.V.!

Iets voor jou?

Een bestuursjaar succelvol afronden vereist aan aantal kwaliteiten. Natuurlijk staat op de eerste plaats dat je een teamplayer bent. Je zult namelijk tijdens je bestuursjaar in veel groepen intensief samen moeten werken. Een andere belangrijke kwaliteit is dat je communicatief vaardig bent. Verder zijn eigenschappen als kritisch na kunnen denken, initiatief nemen, plannen, doorzettingsvermogen, knopen doorhakken en soms ook leiderschapskwaliteiten erg handig. Natuurlijk is een bestuursjaar er ook voor om kwaliteiten te ontwikkelen, maar om deze eigenschappen enigzins te hebben is heel handig!

Solliciteren

De sollicitaties voor bestuur 78 zijn nu open!

Wat betreft de sollicitatieprocedure is het belangrijk om alvast het volgende te weten:

  • De deadline voor het opsturen van jouw motivatiebrief en CV naar labyrintleiden77@gmai.com is 13 maart 17.00. Het is belangrijk om in deze motivatiebrief ook jouw top 3 te noemen van bestuursfuncties waarin je geïnteresseerd bent.

  • Op basis van jouw motivatiebrief en CV kan je in de weken erna uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek. In overleg met jou zal dan een datum gekozen worden waarin deze sollicitatie plaatsvindt.

  • Het uiteindelijke Kandidaatsbestuur 78 zal naar alle waarschijnlijkheid op 3 mei bekend worden gemaakt.

Sponsoren