U bent hier:

5 redenen om te solliciteren voor een bestuursjaar bij Labyrint

25/02/2020

Een bestuursjaar: je hebt er misschien van gehoord. De laatste tijd zijn wij al druk op zoek naar kandidaten voor het nieuwe Labyrint bestuur, Bestuur 74. Misschien ben je geïnteresseerd om dit zelf op te pakken, maar weet je niet wat nou precies de voordelen zijn? Laten we je 5 redenen geven waarom je een voor een bestuursjaar zou moeten solliciteren (er zijn er nog veel meer, maar laten we het nu even bij 5 houden)! Zie onze Facebookpagina voor de link. 

 1. Je ontwikkelt nuttige vaardigheden. Of het nu gaat om leiderschap, presenteren, netwerken of communiceren: je leert het allemaal tijdens een bestuursjaar. Bovendien krijg je veel verantwoordelijkheid: waarschijnlijk meer verantwoordelijkheid dan je krijgt als je stage loopt of als starter begint. Als je je op deze gebieden wilt ontwikkelen, ben je zeker op de juiste plek met een bestuursjaar!
   
 2. Het is een cliché, maar het is waar: vanwege alle vaardigheden die je in dat jaar ontwikkelt, zal zo'n jaar er ongelooflijk goed uitzien op je CV. Werkgevers zien tenslotte graag werknemers die tijdens hun studententijd een stap verder zijn gegaan en over de bovengenoemde vaardigheden beschikken.
   
 3. Heb je het helemaal gehad met al dat "studeren"? Dan kan een bestuursjaar uitkomst bieden. Je kunt een pauze nemen van je studie en praktische ervaring opdoen, in plaats van alleen naar je boeken te moeten staren. Mocht je het willen, kan je echter nog prima een paar vakken naast je bestuursjaar blijven volgen. Het beste van twee werelden, kun je zeggen.
   
 4. Veel studenten weten vaak niet welke kant ze op willen tijdens hun studie: een bestuursjaar kan hier zeker bij helpen. Tijdens je studie richt je je vaak op een bepaald kennisgebied, terwijl je tijdens een bestuursjaar ook bezig kunt zijn met andere vakgebieden waar je minder bekend mee bent. Tijdens een bestuursjaar zul je ontdekken waar je goed in bent en waar je echt van geniet, en misschien ook waar je nog steeds aan moet blijven werken. Het gevolg hiervan is dat de kans om uit te blinken en een betere versie van jezelf te worden.
   
 5. Je bestuurt de vereniging waarvoor je een bestuursjaar doet met allemaal leeftijdsgenoten. Dat betekent veel gezelligheid, en uiteraard ook tijd voor gekke activiteiten, borrels en leuke feestjes. Zo wordt jouw bestuursjaar onvergetelijk. Omdat je heel nauw samenwerkt, creëer je een hechte band met je medebestuursleden en blijf je waarschijnlijk een leven lang vrienden!

  Hebben deze redenen je overtuigd of was je al overtuigd om te solliciteren? Wacht dan niet en stuur je motivatiebrief en CV vóór 29 februari 17:00 uur naar bestuur@labyrintleiden.nl.

  Twijfel je nog en heb je nog wat overtuiging nodig? Aarzel dan niet om met een van de bestuursleden te praten of stuur ons een e-mail!

Sponsoren