view this site in English

Nieuws

Carrière - Solliciteren in het Engels

Als je gaat solliciteren bij een bedrijf dat internationaal actief is kun je er op rekenen dat de sollicitatie in het engels is. Ook steeds meer Nederlandse bedrijven vragen om een Engelse sollicitatie. Maar hoe bereid je jezelf hier nou op voor, als Engels niet jouw moedertaal is?

Ga series en films kijken

Een goede manier om bezig te zijn met uitspraak en zinsbouw is het kijken van Engelse series en films. Op deze wijze ben je op een leuke manier bezig met de taal en neem je automatisch wat van de Engelse taal over. Dit kan je helpen bij het schrijven van jouw Engelse cv en motivatiebrief, maar ook bij het sollicitatiegesprek zelf.

Leer de vaktermen

Als je solliciteert in een branche waar veel gebruik wordt gemaakt van vaktermen is het een goed idee om de Engelse vertaling van de woorden op te zoeken en hier mee te oefenen. Zo kom je niet voor het blok te staan tijdens de sollicitatie als er een Engels vaktermen gebruikt worden.Daarnaast kun je de vaktermen ook opnemen in jouw motivatiebrief of cv om te laten zien dat je de vaktaal beheerst.

Pas jouw cv en motivatiebrief aan

Om de kans groter te maken dat je uitgenodigd wordt voor een gesprek is het belangrijk dat jouw cv en motivatiebrief vertaald zijn naar het Engels.Veel studenten vinden het teveel moeite kosten om hun cv te vertalen en een motivatiebrief in het engels te schrijven. Zeker als deze nog nagekeken moet worden door iemand. Maar met de toenemende Engelse vacatures is het iets wat je vaker kan gebruiken. Je vergroot jouw kansen op een baan en het is een goede oefening.

Culturele verschillen bij het solliciteren

Als je solliciteert op een baan in het buitenland is het belangrijk om onderzoek te doen naar de gewoontes van het land.In sommige landen zijn erandere manieren en gebruiken als het op solliciteren aankomt. Doe hier dus onderzoek naar om te voorkomen dat je wordt afgewezen op een formaliteit.

Na het volgen van deze tips ben je helemaal klaar voor die Engelse sollicitatie dus solliciteren maar!

 -------------------------------------------------------------------------------

Daphne Maczolleck is 22 jaar en werkt als digital PR medewerker bij YoungCapital. Ze studeert Media en Entertainment Management en is gespecialiseerd in nieuwe media. Door dit te combineren met haar kennis van recruitment schrijft ze interessante blogs.

Sponsoren

Sponsoren Labyrint
Sponsoren Labyrint
Sponsoren Labyrint

Realisatie: verenigingenweb