U bent hier:

Commissies

 

De beste en makkelijkste manier om jezelf te ontwikkelen en nieuwe mensen te leren kennen is door een commissie te gaan doen. Je leert samenwerken met een groep leeftijdsgenoten, ervaart hoe het is om grote evenementen neer te zetten zoals een congres of een feest en maakt vrienden voor het leven. Vanaf september is het mogelijk op je op te geven voor een van de commissies, hou de website en sociale media kanalen van Labyrint goed in de gaten! 

Labyrint heeft 12 commissies. Elke commissie organiseert verschillende activiteiten of ontwerpt het jaarboek of de magazines. Bij de activiteiten kan gedacht worden aan studie gerelateerde, culturele, sociale of sportieve activiteiten. De jaarplanning voor de activiteiten zijn op de website onder het kopje activiteiten in de kalender te vinden.

Daarnaast kent Labyrint een adviesorgaan: de Adviesraad, deze staat het bestuur bij en werkt aan de continuïteit van de vereniging. Ook heeft Labyrint een controleorgaan: de Kascommissie, deze controleert de boekhouding en staat de Penningmeester van het bestuur bij als zij vragen heeft over financiële zaken.

Studievereniging Labyrint kent in collegejaar 2023-2024 de volgende commissies:

Allejaarsweekendcommissie (AJWcie)

De AJWcie organiseert in februari een Allejaarsweekend naar een buitenlandse stad, zoals Gent of Lille. Het weekend draait om gezelligheid en binding tussen de leden van alle jaren. Daardoor is er veel vrijheid in de keuze voor activiteiten. De commissie mag het gehele weekend zelf invullen. Hiernaast zullen zij ook een feestelijke cantus organiseren!

Deze commissie is alleen open voor Nederlandssprekende studenten.

Almanakcommissie (Almanakcie)

Elk jaar brengt Labyrint een almanak uit. Dit is een jaarboek waarin bijvoorbeeld stukjes over alle commissies staan. Een echte aanrader voor creatieve geesten die affiniteit hebben met designprogramma’s! Bijbehorend organiseert deze commissie een themabekendmaking en een uitreiking.

Deze commissie is open voor internationale studenten.

Bezoekreiscommissie (Bezoekcie)

De Bezoekcie zal een meerdaagse reis met een bezoek aan een buitenlandse universiteit voor vijftig leden organiseren. Naast het organiseren van het Bezoek zal de commissie ook een bekendmaking, een verplichte kennismakings- / informatieavond voor de deelnemers, een reünie en een sociale activiteit organiseren. Daarnaast zullen ze ook een andere sociale activiteit organiseren later in het jaar.

Deze commissie is open voor internationale studenten.

Congrescommissie (Congrescie)

De Congrescie organiseert een groot psychologiecongres. Tijdens dit congres zullen zo’n 25 sprekers van verschillende specialisaties vertellen over hun eigen ervaringen in het werkveld. Het congres wordt georganiseerd voor psychologiestudenten zodat zij zich kunnen oriënteren op hun master en loopbaan na de studie. Hierbij zal ook een lunch en een borrel aanwezig zijn. Naast deze activiteit zal de Congrescie twee lezingen organiseren, waarvan één in de diesweek van de vereniging.

Deze commissie is open voor internationale studenten.

deSofacommissie (deSofa)

deSofacie maakt het verenigingsblad van Labyrint: deSofa. De commissie is verantwoordelijk voor het schrijven van de artikelen, de opmaak van het blad en de verzending naar de leden. Drie keer per jaar ligt een editie van de deSofa in de mailbox van elk Labyrintlid, of is deze te bekijken in het Labyrinthok.

Deze commissie is open voor internationale studenten.

Feestcommissie (Fecie)

De Fecie zal dit jaar twee themafeesten, een Laby Only Party en een poolparty organiseren. De commissie zal het thema, de locatie en de invulling van de feesten bepalen. Deze commissie is zeer geschikt voor eerstejaars Labyrintleden.

Deze commissie is alleen open voor Nederlandssprekende studenten

Introductiecommissie (Introcie)

De Introcie organiseert twee activiteiten: de ouderdag en het eerstejaarsweekend. Het eerstejaarsweekend in september is bedoeld om de eerstejaars kennis te laten maken met elkaar en natuurlijk met Labyrint. Bijbehorend organiseert deze commissie een themabekendmaking en een reünie. Op de ouderdag hebben alle ouders de gelegenheid om de universiteit te zien en werkgroepen en colleges te volgen. Deze commissie zal voor een deel in de zomervakantie aan het werk zijn.

Deze commissie is alleen open voor Nederlandssprekende studenten.

Maatschappelijke Commissie (Maatschapcie)

Dit jaar zal de Maatschapcie een Laby Run voor het goede doel, een mentale gezondheidsactiviteit en een duurzaamheidsactiviteit organiseren. 

Deze commissie is alleen open voor Nederlandssprekende studenten.

Netwerkcommissie (Netwerkcie)

De Netwerkcie organiseert activiteiten die interessant zijn voor alumni en leden die zich oriënteren op het werkveld. Alumni zijn leden van Labyrint die klaar zijn met studeren en toch nog graag verbonden willen zijn met de vereniging. De Netwerkcie organiseert een symposium, een inhouse dag en een netwerkborrel. De activiteiten geven studenten een beeld van de vele mogelijkheden na de studie psychologie en zijn dus ook aantrekkelijk voor masterstudenten. Daarnaast schrijft deze commissie ook twee keer per jaar een nieuwsbrief speciaal voor de alumni van Labyrint, zodat zij op de hoogte blijven van relevante activiteiten en ontwikkelingen binnen de vereniging.

Deze commissie is open voor internationale studenten.

Sociale-Activiteitencommissie (SoAcie)

De SoAcie zal dit jaar de volgende activiteiten organiseren: een eerstejaarsactiviteit, een kerstdiner, een diesgala en een sociale activiteit.

Deze commissie is open voor internationale studenten.

Studiereiscommissie (Studiereiscie)

De Studiereiscie zal een studiereis organiseren die zeven dagen zal duren en plaats zal vinden in een Europese stad. Er zullen zowel sociale- als studiegerelateerde activiteiten plaatsvinden gedurende de reis. De commissie mag de gehele reis zelf invullen. Ook zullen zij een reunie en bekendmaking organiseren.

Deze commissie is open voor internationale studenten.

Sponsoren