U bent hier:

Magnet.me Carrière Advies

De laatste tentamens worden gemaakt, dagen in de UB worden korter en eindprojecten worden ingeleverd. Kortom: je gaat afstuderen! Je gaat een belangrijke fase in je leven afsluiten en begint met een spannend nieuw hoofdstuk: je eerste stage of baan. Maar hoe weet je welke carrière bij jou past? En als je eenmaal je droombaan hebt gevonden, hoe zorg je ervoor dat je wordt aangenomen én kan gaan doorgroeien? Daar lees je in de Career Guides van Magnet.me alles over!

Magnet.me is een online netwerk voor studenten, starters en werkgevers dat het makkelijker maakt om een baan te vinden die echt bij je past. Je ontdekt relevante vacatures op basis van je profiel en likes van vacatures, en met een beetje hulp van ons algoritme. Je bouwt een netwerk op door te connecten met bedrijven die in jou geïnteresseerd zijn. Werkgevers kunnen op Magnet.me hun likes en connecties berichten sturen, in plaats van spammerige, koude reach outs te doen.

Alvast beginnen met oriënteren? Maak dan een gratis profiel aan op Magnet.me via de knop hieronder! https://magnet.me/sign-up?ref=online-labyrint

Oriënteren

Alles wat je moet weten over een stagevergoeding

Wanneer je je studie Psychologie studie hebt afgerond, is het tijd om de banenmarkt op te gaan. Je kunt beginnen met het lopen van een stage, of meteen aan de slag gaan met een startersbaan. Weet je nog niet helemaal wat je wilt? Dan is beginnen met een stage mogelijk iets voor jou. Zo doe je werkervaring op en kom je te weten wat jij wel en niet zoekt in jouw eerste baan. Vaak ontvang je dan ook een stagevergoeding. Wil je meer lezen over stagevergoedingen? Check dan dit artikel Alles wat je moet weten over een stagevergoeding.

Vacatures voor starters

Klaar om als starter te beginnen? Dat kan als Junior in een startersbaan, of als trainee in een traineeship. Maar wat houden beide precies in? Daar lees je alles over in het artikel Vacatures voor starters. Vervolgens wil je natuurlijk een baan vinden die bij je past! Hoe je op zoek kan gaan naar en kan solliciteren op jouw eerste baan lees je in Hoe vind ik m’n eerste baan?.

Traineeship bij de overheid

Wil jij wel meteen aan het werk gaan, bijvoorbeeld bij de overheid, maar weet je nog niet precies wat je wel en niet leuk vindt? Dan is een traineeship bij de overheid misschien iets voor jou. Hier kom je meer over te weten in het artikel Alles wat je moet weten over een traineeship bij de overheid!

Functie beleidsmedewerker

Ben je bijvoorbeeld het liefst een spin in het web? En wil je meewerken aan het verbeteren van het beleid in de zorg, het onderwijs of bij de overheid? Dan is de functie Beleidsmedewerker wellicht iets voor jou. Wat deze functie precies inhoudt, wat je kan verdienen en waar je vacatures voor deze functie vindt lees je in het artikel over de Functie beleidsmedewerker.

Hoe voer je een netwerkgesprek

Ben je er nog niet helemaal over uit wat je wilt? Dan is het aan te raden om veel netwerkgesprekken te voeren. Met netwerkgesprekken kan je een hoop informatie verzamelen over de branche waarin je wilt werken of misschien wel over een bedrijf dat je gaaf lijkt. Tips en tricks voor het voeren van een netwerkgesprek lees je in het artikel Hoe voer je een netwerkgesprek?

Solliciteren

Tijdens jouw sollicitatiegesprek wil je natuurlijk een goede indruk maken op de werkgever. Bekijk de 10 tips en 4 voorbeelden voor de perfecte elevator pitch, zodat je de werkgever kan laten zien wie je bent en waarom jij moet worden aangenomen. Mag je door naar het tweede sollicitatiegesprek? Dan is het belangrijk je daarvoor ook goed voor te bereiden. Meer hierover lees je in het artikel over Het tweede sollicitatiegesprek.

Doorgroeien

Heb je jouw stage, bijbaan of fulltime baan binnengehengeld en ben je benieuwd hoe je echt kan gaan doorgroeien? Daar lees je alles over in het artikel Hoe maak je carrière?.

Vaardigheden

Het eerste wat de werkgever van jou te zien krijgt is je cv. Om een goede eerste indruk te maken moet jouw cv daarom on-point zijn! Wat een cv precies is en hoe je een cv maakt lees je in het artikel Hoe maak je een curriculum vitae (cv)?. Als jij op basis van je cv bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek is het ook belangrijk dat je jezelf op een duidelijke manier voorstelt. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Dat lees je in Jezelf voorstellen: voorbeelden en tips!

Tot slot is het natuurlijk ook belangrijk dat je onderhandelt over je salaris als je een aanbod hebt gekregen. Dat kan spannend zijn, dus hoe je dit het beste aanpakt lees je in het artikel over Onderhandelen over je salaris. Dan ben je helemaal voorbereid!

Klaar om een baan of stage te vinden die bij jou past! Maak dan een gratis profiel aan op Magnet.me via de knop hieronder! https://magnet.me/sign-up?ref=online-labyrint

Sponsoren