view this site in English

Kalender

 • Bullenborrel

  Op zaterdag 31 augustus zal er een Bullenborrel plaatsvinden voor Anne Denissen. Tijdens deze borrel zal zij een traditionele bul ontvangen omdat zij Lid van Verdienste is geworden bij Labyrint! Kom dit feestelijke moment meevieren in de bovenzaal van de Hut van Ome Henne om 20:00!

 • Opening Academisch Jaar

 • A.V. Eindverslag 72

  Een Algemene Vergadering is een vergadering waarbij je je stem kan laten gelden en waarbij er vergaderd wordt over verschillende zaken over de verenging. Deze A.V. zal in het teken staan van de presentatie van het eindverslag van Bestuur 72. Daarnaast zal er gratis taart zijn.

 • Wissel A.V. + Wisselfeest

 • EJW Mentorenavond

  Deze avond zullen de mentoren van het EJW meer informatie ontvangen over het EJW en hun groepje. Deze avond is alleen voor de mentoren van het EJW en zal gratis zijn. Verder informatie volgt.

 • A.V. Beleidspresentatie 73

  Een Algemene Vergadering is een vergadering waarbij je je stem kan laten gelden en waarbij er vergaderd wordt over verschillende zaken over de verenging. Deze A.V. zal in het teken staan van de presentatie van het beleid van Bestuur 73. Daarnaast zal er gratis taart zijn.

 • EJW

  Eerste jaars opgelet!
  Op 13,14 en 15 september vindt het Eerstejaarsweekend van Labyrint weer plaats. Dit jaar met het thema “When I grow up!”.  Samen met allemaal eerste jaars psychologie studenten gaan we naar het zuiden van het land om er een fantastisch weekend van te maken. Het weekend zal ik het teken staan van je studiegenoten leren kennen en vrienden voor het leven maken. Maar ook gaan we je kennis laten maken met de studievereniging. Al met al het wordt een super leuk weekend om nooit te vergeten. De kosten voor het weekend zullen 35 euro bedragen, dit is inclusief de busreis, twee overnachtingen, twee keer ontbijt, één keer diner en heel veel verschillende leuke activiteiten.

 • Kick-off borrel

  Dinsdag 17 september starten wij het nieuwe jaar met een borrel in de centrale hal van het FSW! De borrel is een leuke manier om mensen te leren kennen en je kan hier meer informatie krijgen over de verschillende commissies van de vereniging. Kom vooral langs! 

 • Studiereis Reünie + Labyrintfeest

  De Studiereiscie organiseert een reünie van de reis waarin er teruggeblik wordt op deze fantastische week. Iedereen is welkom!

 • Pub Crawl

  Wil jij een paar van de beste kroegen in Leiden leren kennen, en tegelijkertijd je medestudenten? Geef je dan op voor de enige echte Labyrint Kroegentocht! Het belooft een avond te worden vol nieuwe ontdekkingen, gratis drankjes en snacks en een verassend spel. Ga met ons mee om kroegen te ontdekken die een internationaal tintje hebben: The Duke of Oz, Lazarus, North End en Roebels. Zorg dat je op tijd je kaartje koopt en dan zien we je graag op 24 september!

 • Commissiewissel

  Op 26 september om 18:30 zal de jaarlijkse Commissiewissel plaatsvinden in Buddhas. De oude commissies zullen wisselen met de nieuwe commissies. Kom naar dit feestelijke evenement om officieel een commissielid te worden. Let op: alleen nieuwe en oude commissieleden zijn welkom op dit evenement.

 • Hokwarming

  De thema van de hokwarming zal een paar weken van te voren bekend gemaakt worden! 

 • EJW Reünie

   De EJW reunie is een mooie gelegenheid om nog een keer met je EJWgroepje een gezellig avond te hebben en herinneringen van het EJW op te halen. Deze borrel is gratis en ook open voor mensen die niet mee waren op het EJW. Dus neem je hele EJW groepje mee naar café Rembrandt op woensdag 16 oktober! Het begint om 21.00 uur en de eerste 30 mensen zullen een gratis drankje krijgen. Tot dan! 

 • Constitutieborrel

  Donderdag 17 oktober organiseert het bestuur van Labyrint een constitutieborrel. Kom langs bij Quintus om het bestuur te feliciteren! 

 • A.V. Financieel Eindverslag 72

  Een Algemene Vergadering is een vergadering waarbij je je stem kan laten gelden en waarbij er vergaderd wordt over verschillende zaken over de verenging. Deze A.V. zal in het teken staan van de presentatie van het financieel eindverslag van Bestuur 72. Daarnaast zal er gratis taart zijn.

 • Aftertentamenborrel

  Na de tentamens kunnen we vieren dat we eventjes klaar zijn met studeren! Kom tijdens de aftertentamenborrel langs voor een borrel op het FSW. Het thema van deze borrel is: American Frat Party! Kom langs en geniet van je drankjes in een red cup. We beginnen vanaf half 5 met borrelen en om 19.00 uur zullen we weer afsluiten. De borrel vindt plaats in lokaal 5A23 op het FSW! 
  Tot dan! 

 • StuO workshop

  De Studie-Oriëntatiecommissie zal op 12 november een workshop organiseren over een interessant onderwerp binnen de psychologie. Het onderwerp wordt nog bekend gemaakt! 

 • PTP lezing

  De PTP-commissie zal een lezing organiseren. Het onderwerp zal later bekend gemaakt worden! 

 • Labyrintfeest

  Woensdag 20 november is er weer een labyrintfeest! Het thema van dit feest luidt: Gender in the Blender! Dit feest zal samen met HSVL, de studievereniging van geschiedenis, georganiseerd worden. 

 • Wintersport en Almanak bekendmaking

  26 november zal er een borrel georganiseerd worden in Café Rembrandt waar de locatie van de wintersport bekend gemaakt zal worden! Ook zal deze avond het thema van de jaarlijkse almanak bekend gemaakt worden! 

 • Eerstejaarsactiviteit

  Welkom kersverse eerstejaars psychologiestudent! Heb je de eerste weken studeren overleefd of waren de colleges te saai, de boeken te dik en kende je niemand om hierover te klagen? Geen nood, speciaal voor jou organiseert Labyrint een event speciaal voor eerstejaars psychologie studenten, zodat jullie elkaar beter kunnen leren kennen. De eerstejaarsactiviteit is donderdag 28 november van 18:00 tot ongeveer 21:15 uur en begint in het gebouw van de Faculteit Sociale Wetenschappen. Allereerst zullen we het glas heffen op het goede studentenleven en elkaar beter leren kennen. Daarna gaan we samen naar de Bowlingbaan in Warmond, waar het niet gaat om je intellectuele kwaliteiten, maar dan toch wel om een goede oog-handcoördinatie. We maken er een spetterende avond van. We verheugen ons op je komst!

  Tijdens de kennigsmakingsspellen zullen wij jullie voorzien van een halve pizza, waarbij jullie de keuze hebben uit een overheerlijke halve margharita, pepperoni of fungi pizza. En dat allemaal voor maar €4,50!

  Vergeet ook niet om je ID kaart en fiets mee te nemen. Daarnaast zullen we na de activiteit nog drankjes gaan, dus mocht je mee willen, vergeet dan niet wat extra geld mee te nemen!

 • Alumni workshop

  De Alumnicommissie zal op 3 december een workshop organiseren over een interessant onderwerp binnen de psychologie! 

 • Hokactiviteit: Welkom Labysint

  Kom allemaal naar het hok op donderdag 5 december om hier Sinterklaas te vieren! Sinterklaas zelf zal aanwezig zijn met zijn grote boek. Ook zal er genoeg strooigoedd aanwezig zijn om van te genieten! 

 • Bekendmaking: AJW

  In maart zal de Allejaarsweekendcommissie een weekendje weg organiseren! Benieuwd waar Labyrint dit weekend naartoe zal gaan? Kom naar de bekendmaking op dinsdag 10 december! De eerste twintig mensen krijgen een gratis drankje. 

 • Actieve leden dag

  Om onze actieve leden te bedanken voor hun inzet, zullen we met z’n allen naar de Bubbeljungle gaan op 12 december. Hier zullen wij voorzien worden van een bakje patat (voor de zuiderlingen ook wel bekend als friet), een snack en een drankje. Verder zullen wij daar gaan lasergamen én Golf in the dark spelen. We verzamelen om 17:00 bij de Bubbeljungle in Leiderdorp. Aanmelden kan via de website, dit kan tot uiterlijk 9 december. Wanneer je je hebt aangemeld, maar uiteindelijk niet kunt, meldt je dan uiterlijk 11 december 17:00 uur af. Het is dan namelijk mogelijk voor mensen van de reservelijst om alsnog aan te sluiten.
  Dit evenement is alleen voor actieve leden.

 • StuO lezing

  De kaartverkoop voor dit evenement is gesloten. 

 • Bekendmaking: Studiereis

  Op woensdag 18 december zal de locatie van de Studiereis bekend gemaakt worden! Ook benieuwd waar deze reis dit jaar heen gaat? Kom naar Café Rembrandt! 

 • Kerstdiner

  Als je aan Kerstmis denkt, denk je aan eten en feest. Labyrint nodigt jou uit om deze twee te combineren op 19 december bij Grandcafé De Burcht. Om te vieren dat wij nogmaals de jaren ’20 zullen ingaan zal het thema “Roaring Twenties” zijn. Dus steel de oude kleren van je opa of oma, draag je favoriete parels en je beste pak en ga met al je geliefdes en vrienden van Labyrint naar dit prachtige kerstdiner in het centrum van Leiden.

 • Aftertentamenborrel

  De tweede tentamenweek komt alweer in zicht. Na uren naar je boeken te hebben getuurd in een hoekje van de UB en uitgebreid vragen te hebben beantwoord in het USC verdien jij het om wat stoom af te blazen. En dat kan bij de aftertentamenborrel van Labyrint op vrijdag 31 januari van 16:30 tot 18:30 uur in lokaal 1A01 op het FSW! Tijdens deze aftertentamenborrel kun je met al je Labyrint vrienden én je favoriete docenten vele spelletjes spelen onder het genot van een drankje. Welk team trekt op het laatste moment een sprintje tijdens 30 seconds? Wie is er lenig genoeg om Twister te winnen, jij of toch je statistiekdocent? En wie is er het beste in bordspelletjes? Veel succes met je tentamens en we zien jou en je docenten op 31 januari!

 • Bestuursinformatieavond

  Halverwege het studiejaar is Bestuur 73 alweer actief op zoek naar Bestuur 74. Om inzicht te geven in alles wat je kan verwachten van een bestuursjaar bij Labyrint, organiseert het bestuur een speciale informatieavond om je van alle antwoorden te voorzien. Weet jij al dat je wil solliciteren of ben jij geïnteresseerd en op zoek naar meer informatie? Kom naar de bestuursinformatieavond, waar ook oud-bestuursleden van Labyrint tijdens een afsluitende informele borrel al hun ervaringen met jou zullen delen!

 • Wintersport informatieavond

  Deze informatie avond is voor alle leden van Labyrint die meegaan op de wintersport! Hier zal meer informatie gegeven worden en kan je de rest van de groep vast leren kennen. 

 • VerO Feest

  Op 5 februari verzamelen de studieverenigingen van de Faculteit Sociale Wetenschappen hun krachten om het meest avontuurlijke feest van het jaar te organiseren. Dit feest zal plaatsvinden in de Next van 23:00 tot 04:00 met als thema Social Sciences Superheroes. Verkleed je als je favoriete superheld zodat het feest onvergetelijk wordt! De deuren sluiten om 1:00, dus wees op tijd.

  Koop je kaartjes in het hok (SA55). Je kunt alleen met cash betalen.

 • Ouderdag

  Lijkt het jou leuk om je ouders, verzorgers, broertjes, zusjes, opa’s of oma’s te laten zien hoe jouw studieleven eruit ziet? Dan is dit je kans! Op zaterdag 8 februari 2020 organiseert de Introductiecommissie van Labyrint de jaarlijkse Ouderdag met als thema ‘De appel valt niet ver van de boom.’ Wij verwelkomen jullie op deze dag graag met een kopje koffie of thee. Hierna volgt een inleidend college, een rondleiding door de FSW, de commissiemarkt, een lekkere lunch en twee korte werkgroepen van Interpersoonlijke Beroepsvaardigheden (IBV) en SPSS. Na afloop is er gelegenheid om na te borrelen. Op deze Ouderdag zouden wij jouw ouders en andere familieleden graag een kijkje willen geven in het leven van een psychologiestudent. Snappen jouw ouders niet altijd waar je het over hebt, of wat je nou precies doet als je gaat “studeren”? Aarzel dan niet en schrijf jullie in via deze link. Inschrijven kan t/m 12 januari 2020. De kosten bedragen €10,00 per deelnemer.

 • Wintersport

  Labyrint gaat op wintersport! 

 • SoAcie: Borrel Activiteit

  Heb jij genoeg van leren, tentamens, hoorcolleges, lezingen en ub sessies? Schrijf je dan snel in voor deze activiteit en ervaar wat echt belangrijk is in het leven: Game night en vriendschap. De activiteit zal worden gehouden in een speciaal afgehoorde keet en wij zullen zorgen dat er genoeg drank en snacks zijn. De vrienden moet je zelf meenemen. Daarnaast hebben wij een speciale “bootcamp” georganiseerd aan spelletjes, zoals 30 seconds en bierpong. (Dus geen zorgen, niemand gaat verwachten dat je iets fysieks gaat doen). Dit kan niet anders dan een pracht avond worden. De activiteit zal om 20.30 beginnen bij Vereniging Scouting Jan van Galen, Marowijnepad 4, Leiden en eindigt wanneer jullie allen je “drinking badge” hebben behaald.

 • Alumni Symposium

  20 februari zal het Alumni Symposium, georganiseerd door de Alumnicommissie van Studievereniging der Psychologie Labyrint, plaats vinden. Het thema van de avond zal 'Sustainability' zijn. U bent vanaf 18:30 uur welkom op de Faculteit der Sociale Wetenschappen, waar u kunt genieten van een kopje koffie of thee. Om 19:00 uur zal Marcel Beukeboom de avond openen met een openingslezing. Marcel Beukeboom is sinds november 2016 Klimaatgezant van Nederland. Wanneer er internationaal of in Nederland over klimaat wordt gesproken is hij degene die Nederland vertegenwoordigd. Ook houdt hij zich bezig met het Nederlands klimaatbeleid en is hij betrokken bij de uitvoering. Marcel zal iets komen vertellen over Nederlands klimaatbeleid en duurzaamheid en de link met psychologie. 
  Na de openingslezing zullen er nog twee rondes met lezingen volgen. U heeft in deze rondes de keus tussen twee of drie sprekers. Tussen de twee rondes lezingen zullen wel een borrel houden waarbij het mogelijk is om met elkaar te netwerken onder het genot van een drankje. Alle lezingen zullen in het Engels zijn. 

  De prijs is €5,- voor leden en €7,- voor niet leden.

  De sprekers die u deze avond kunt verwachten zijn:

  Sprekers lezing 2 (19.45u - 20.15u):
  Noor Veenhoven  is een co-founder van Project CECE. Een webwinkel die het kopen van duurzame kleding makkelijker maakt. Ze hebben onderzoek gedaan naar waarom mensen fast fashion kopen en ze zal in haar lezing hier ook over vertellen. Daarnaast zal zij vertellen hoe je duurzame kleding in de winkel kan herkennen.

  Eefke van de Wouw is als VN jongerenvertegenwoordiger duurzame ontwikkeling bezig met thema’s die leven onder jongeren in relatie tot klimaat. Een van deze grote thema’s is de mentale impact op jongeren. Hoe gaan jongeren om met het vooruitzicht op een (steeds heviger) veranderend klimaat en de effecten hiervan op mens en biodiversiteit?

  Sprekers lezing 3 (21.15u - 21.45u):
  Iza Awad is Junior Research Assistent bij VU Amsterdam. Hij heeft onderzoek gedaan en meegewerkt aan het project ‘The production of a sustainable living Kombucha fabric’. Iza zal tijdens deze lezing een koppeling maken tussen duurzame kleding productie en de toekomst van onze kleding.

  Kyriėl van der Sloot is Sustainable Travel Expert bij Riksja Travel en één van de duurzame jonge 100 van 2019 bij DJ100. Kyriėl zal tijdens deze lezing vertellen over hoe je duurzaam en verantwoord kan reizen. Riksja travel is daarnaast genomineerd voor de Sustainable Travel Award met hun duurzaamheids project! 

  Jaco Quist  is assistent professor in Sustainable Innovation and Transitions aan de Universiteit Delft. Hij doet onderzoek naar duurzame innovatie en hoe dit een wederzijdse invloed heeft op mensen, waar hij het in zijn lezing ook over zal hebben.

  We hopen u op het symposium te zien!

 • A.V. Halfjaarlijks verslag

  Tijdens een A.V. (Algemene Vergadering) krijgen de leden van Labyrint de kans om hun stem te laten horen en mee te denken over de toekomst van de vereniging. Ook geven alle commissies een update over hun voortgang en af en toe moet er gestemd worden over belangrijke zaken.

 • Labyrintfeest

  Heb jij altijd al een keer een avond als een beroemde filmster door het leven willen gaan? Of als jouw favoriete filmpersonage? Dan is dit je kans. De Feestcommissie van Labyrint presenteert: A night at the movies.

 • StuO excursie

  Op vrijdag 28 februari organiseert Labyrint voor het eerst een excursie naar een andere Universiteit in Nederland. We zullen naar de Vrije Universiteit in Amsterdam! We verzamelen om 13.15 uur in de centrale hal van station Leiden Centraal. Ben je geïnteresseerd in een andere Universiteit en ben je benieuwd hoe de dingen hier in zijn werk gaan? Dan is deze dag voor jou! We zullen een kort college krijgen, een tour door de Universiteit, een rondleiding door het Alzheimer Centraal (dat hier vlak bij ligt) en we sluiten de dag af met een borrel bij de Studievereniging van psychologie aan de VU! Er is genoeg ruimte om je vragen te stellen en deze Universiteit beter te leren kennen. Hopelijk tot dan!

 • Bekendmaking: EJW

  Het thema van het Eerstejaarsweekend van 2020  zal deze avond bekend gemaakt worden! 

 • Lezing Studiereiscie

  BELANGRIJK: Lezing PTSD in Auschwitz Survivors uitgesteld

 • Interfacultair feest

  Save the date! Het interfacultairfeest is een feest georganiseerd door verengingen van alle Faculteiten binnen de Universiteit Leiden. De locatie en het thema zullen later bekend gemaakt worden, maar het beloofd een groot feest te worden! 

 • GEANNULEERD: Allejaarsweekend

  BELANGRIJK: Het Allejaarsweekend is geannuleerd.

 • GEANNULEERD: PTP congres

  BELANGRIJK: PTP Congres geannuleerd

 • GEANNULEERD: Reünie: Wintersport

  BELANGRIJK: De wintersport reünie is geannuleerd.

 • Aftertentamenborrel

  Na alweer de derde tentamenweek is het weer tijd voor een aftertentamenborrel! 

 • GEANNULEERD: Poolparty

  De feestcommissie organiseert een Poolparty! 

 • Reünie: AJW

  Het Allejaarsweekend is alweer meer dan een maand geleden. Deze avond zal de reünie plaatsvinden waar leuke herinneringen van het weekend opgehaald kunnen worden! Ook leden die niet zijn meegeweest met het weekend kunnen langskomen voor een borrel. 

 • GEANNULEERD: Alumni Netwerkevenement

  De Alumnicommissie organiseert een netwerkevenement waar verschillende bedrijven naartoe zullen komen. 

 • Hokactiviteit

  In verband met de dies van Labyrint zal er een hokactiviteit plaatsvinden waarin wij de verjaardag van de vereniging gaan vieren! 

 • Diesactiviteit

  De Sociale-activiteitencommissie organiseert een diesactiviteit om de verjaardag van Labyrint te vieren. Wat deze activiteit zal zijn wordt later bekend gemaakt! 

 • A.V. Halfjaarlijks financieel verslag

  Op 21 april zal een Algemene Vergadering plaatsvinden waarin het Halfjaarlijks financieel verslag van bestuur 73 gepresenteerd zal worden. 

 • Bekendmaking KB 74

  Het kandidaatsbestuur 74 zal bekend gemaakt worden! 

 • Sportieve activiteit

  De wintersportcommissie zal nadat ze een leuke wintersport in februari hebben georganiseerd ook nog een sportieve activiteit organiseren in mei! 

 • Studiereis

  De studiereiscommissie van Labyrint organiseert een studiereis van een week naar een stad binnen Europa. De exacte data worden nog bekend gemaakt! Ook de bestemming van de reis wordt tijdens de bekendmaking bekend gemaakt. 

 • Snijzaal excursie

  Net zoals vorig jaar zal Labyrint weer op excursie gaan naar de snijzaal van het LUMC! 

 • A.V. Instemming KB 74

  Tijdens deze A.V. zal KB 74 worden ingestemd. Daarnaast presenteert bestuur 73 haar eindverslag. 

 • Actieve leden diner + Laby only feest

  Het bestuur organiseert een etentje voor alle actieve leden van Labyrint om hen te bedanken voor hun inzet in een commissie. Hierna volgt een Laby Only feest waar alle leden van Labyrint welkom zijn! 

 • Cancelled: StuO Casusdag

  De Studie-Oriëntatiecommissie organiseert een casusdag. Waar deze dag over zal gaan wordt later bekend gemaakt! 

 • AJW Sociale Activiteit

  Aanmeldingen voor deze activiteit zijn gesloten!

 • Cancelled: Gala

  Bijna het eind van het collegejaar en de Feestcommissie zal het gala van Labyrint organiseren! Het thema en de locatie hiervan zullen later bekend gemaakt worden. 

 • Cancelled: Oud-besturenborrel

  Het bestuur organiseert een oud-besturenborrel voor alle oudbesturen van Labyrint. Bestuur 74 zal hier kennismaken met hun voorgangers. 

 • Aftertentamenborrel + Almanakuitreiking

  Met alweer de laatste tentamenweek achter de rug zal het bestuur weer een aftertentamenborrel organiseren. Vier hiermee direct dat de vakantie begonnen is! 
  Ook heeft de almanakcommissie het hele jaar hard gewerkt om een jaarboek in elkaar te zetten. Deze zal tijdens de aftertentamenborrel worden uitgereikt. 

 • A.V. Eindverslag

  Tijdens deze Algemene Vergadering zal bestuur 73 haar eindverslag presenteren. 

 • Wissel A.V. + Wisselfeest

  Bestuur 73 zal deze avond aftreden en bestuur 74 zal intreden als bestuur van Labyrint! Dat wordt daarna goed gevierd met een feestje. 

 • A.V. Beleidspresentatie 74

  Bestuur 74 zal tijdens deze Algemene Vergadering haar beleid presenteren. 

 • Eerstejaarsweekend

  De introductiecommissie van Labyrint organiseert een eerstejaarsweekend! Dit weekend staat in het teken van het ontmoeten van nieuwe psychologiestudenten. 

 • Reünie: Studiereis

  In mei heeft de studiereiscommissie een studiereis georganiseerd. Deze avond zal de reünie plaatsvinden. Uiteraard zijn ook de leden die mee zijn geweest met de reis welkom voor een borrel! 

 • SoAcie: pubcrawl

  De Sociale-Acitviteitencommissie organiseert nog een laatste sociale activiteit: een pubcrawl! Een kroegentocht langs meerdere kroegen in Leiden. 

 • Commissiewissel + Labyrintfeest

  Na een jaar hard werken zullen de commissieleden wisselen. De nieuwe commissies kunnen dan beginnen! Dit wordt daarna gevierd met het grootste labyrintfeest van het jaar! 

 • Reunie: EJW

  Het Eerstejaarsweekend is alweer bijna een maand geleden dus nu is het tijd om lekker nog een keer met elkaar te borrelen en terug te blikken op de mooie momenten van het weekend! 

 • A.V. Eindverslag

  In deze Algemene Vergadering van Labyrint zal bestuur 73 haar financiele eindverslag presenteren. 

Sponsoren

Sponsoren Labyrint
Sponsoren Labyrint
Sponsoren Labyrint

Realisatie: verenigingenweb