view this site in English

15:00-15:45 Ronde 4


Stephen Davies - Klinische Psychologie (Engels)

“I wouldn’t say that I chose my career path, as much as stumbled upon it. My route to becoming a Psychologist was by no means standard, yet it was something I had hoped to become from around the age of 17. Along the way I’ve discovered that the life we lead is anything but predictable. If someone would have told that 17 year old me that within the next 5 years of his life he would be leaving the UK to go and live in the Netherlands, then he probably wouldn’t have taken them seriously. But that is what happened in 2000.”

Stephen Davies is nu al enige tijd praktiserend psycholoog. Hij werkt sinds 2010 met verschillende vormen van cognitieve gedragstherapie in de geestelijke gezondheidszorg. Hij begon in de Nederlandse GGZ en richtte in 2014 zijn eigen praktijk op. De manier waarop hij psychologische hulpverlening aanbiedt is niet standaard, aangezien hij daarin wandeltherapie sessies en continue ontwikkelende e-health interventies combineert. Zijn postacademische scholing heeft hij in Nederland voltooid, toch zijn zijn cliënten voornamelijk Engelstalig. “It’s an interesting path, who knows where it will lead?”

 

Edwin Dalmaijer - Kunstmatige Intelligentie (Engels)

Aan de Universiteit Utrecht heeft Edwin Dalmaijer een bachelor Psychologie behaald en gewerkt als docent-assistent. Hierna heeft hij een DPhil (variant van een PhD) gedaan in Oxford, waar zijn scriptie fundamenteel werk omvatte over aandacht en kortetermijngeheugenvorming, evenals een medicamenteuze interventie bij patiënten met een beroerte. Op dit moment is Edwin een Research Associate (postdoc) aan de MRC Cognition Sciences Unit aan de universiteit van Cambridge, waar hij veerkrachtigheid in kinderen onderzoekt.

Edwin is deel van een team dat onderzoekt welke cognitieve, karakteristieke en neurologische factoren ervoor zorgen dat sommige kinderen toch bloeien ondanks tegenslag. Dit wordt onderzocht door het verzamelen van data via iPad testen en neuroimaging (MEG en MRI). Ook wordt er gebruik gemaakt van ‘Big Data’ en ‘machine learning’ om duidelijkheid te creëren. Naast zijn academische werk houdt Edwin zich bezig met freelance consulting en software engineering voor bedrijven die een interesse hebben in psychiatrische diagnostiek, eye tracking en ‘machine learning’. Daarnaast heeft hij ook open-source softwarepakketten geschreven en een boek genaamd 'Python voor experimentele psychologen' geschreven. In zijn lezing zal Edwin alles omtrent zijn onderzoeken en kunstmatige intelligentie verder uitlichten!

 

Kimberly Kuiper - PhD GZ Opleiding (Nederlands)

Kimberly Kuiper is werkzaam als orthopedagoog en promovendus bij de universiteit van Leiden. Zij combineert haar klinische werk en promotieonderzoek binnen het Topklas traject, waarin orthopedagogen en psychologen worden opgeleid tot specialistische klinische wetenschappers. Tijdens haar lezing zal Kimberly stil staan bij de keuze waar veel masterstudenten voor komen te staan: wil ik na mijn studie de klinische praktijk in (GGZ) of wil ik toch liever onderzoek doen en promoveren? In haar lezing zal ze toelichten waarom die keuze niet zo zwart-wit hoeft te zijn en laat zij zien hoe een week van een Topklasser eruit ziet. De Topklas is een initiatief van de Stichting Topklas in samenwerking met vLOGO en staat symbool voor de verbinding van de praktijk met de universiteit. 

De werkzaamheden van Kimberly zijn vormgegeven binnen het TRIXY Expertisecentrum: een nationaal erkend expertisecentrum voor individuen met een extra X- of Y-chromosoom. Voor haar promotieonderzoek is zij geïnteresseerd in de sociaal-emotionele ontwikkeling van jonge kinderen met een dergelijke chromosomale variatie. Tegelijkertijd werkt zij bij het Leids Universitair Behandel en Expertise Centrum (voormalig Ambulatorium) als orthopedagoog in opleiding tot Orthopedagoog Generalist en GZ-psycholoog waar zij diagnostiek en behandeling uitvoert.

 

Eleanor Hitchman - Humanitaire Psychologie (Engels)

Eleanor Hitchman is een professioneel erkend psycholoog en heeft in de UK gewerkt met eerste psychologische behoeftespatiënten met middelenmisbruik en chronische gezondheidsproblemen, waaronder HIV, Hepatitis, Kanker, longziektes en andere ziektes die het leven van patiënten verkort. Zij heeft veel gewerkt in een multiculturele setting met asielzoekers en vluchtelingen die komen uit conflictgebieden en geweld en/of trauma hebben meegemaakt. Eleanor heeft onder andere ook jaren in het buitenland doorgebracht, waaronder in de HIV sector in Uganda, Kenia en Botswana.

Sinds 2010 is zij gestart met MSF en zij heeft 6 jaar gewerkt als mentale gezondheidsspecialist en als project coördinator in Sri Lanka, Ethiopië, DR Congo, Centraal-Afrikaanse Republiek, Palestina en Chad. Hierbij hoorde onder andere het ontwikkelen en begeleiden van psychoeducatie, eerste psychologische hulp en psychiatrische hulp. Sinds september 2016 werkt Eleanor als mentale gezondheidsadviseur voor MSF, waarbij zij supervisie geeft met behulp van bestaande programma’s en hulp biedt bij noodoproepen. Ook adviseert zij onder andere voor nieuwe hulpprogramma’s, biedt zij hulp bij beleidsontwikkeling en trainingen, en onderzoek in het Midden Oosten, Afrika, Azië en Europa. In haar lezing zal zij vertellen over het werk van een psycholoog binnen wereldwijde mentale gezondheid, en met name binnen humanitaire organisaties.

 

Femke Stad - School Psychologie (Engels)

Femke Stad ontving in 2018 haar PhD binnen de afdeling Developmental and Educational Psychology in Leiden. Op dit moment werkt zij als assistent professor aan de Universiteit Leiden, waarbij zij betrokken is in het lesgeven binnen de master School Psychology, bijdraagt aan internships en andere onderzoeksactiviteiten. Haar onderzoek richt zich voornamelijk op het testen van het leerpotentieel van jonge kinderen en hoe dit wordt ondersteund in de klas. Femke werkt ook als schoolpsycholoog op een school adviesbureau in Den haag, waar zij assessment en advies biedt aan verschillende scholen in Den Haag. Door haar ervaring op zowel academisch als praktisch gebied probeert zij het gat tussen theorie en praktijk op te vullen. In deze lezing zal Femke alles over haar ervaringen en kennis binnen het veld van de school psychologie delen. 

 

De Kleine Consultant - Workshop Personal Goal Development (Engels)

De Kleine Consultant (DKC) zal de workshop 'Personal Goal Development' verzorgen. Het leven van een student is behoorlijk chaotisch. Er is van alles mogelijk en er wordt van alle kanten aan je getrokken. Met behulp van deze workshop zullen Laura van Megen en Lisa Postema je iets bijbrengen over de manier waarop je het maximale uit je studententijd kan halen, zonder dat je jezelf hierbij constant teleurstelt. Bij deze workshop zal er gekeken worden naar persoonlijke drijfveren en hoe er haalbare doelen vastgesteld kunnen worden. 

De Kleine Consultant is de eerste non-profit studenten strategieconsultant van Nederland. DKC merkte dat niet alleen grote bedrijven, maar ook kleinere (non-)profit organisaties strategische vraagstukken hebben en daar best wat hulp bij kunnen gebruiken. Tegelijk zagen ze dat er veel academisch talent rondloopt dat op zoek is naar een praktische uitdaging. Bij De Kleine Consultant worden beide groepen bij elkaar gebracht. Zo bieden ze hun klanten strategisch advies en zorgen ze dat de consultants heel veel leren! 

   

Sponsoren

Joor-it
Inzowijs

Realisatie: verenigingenweb