view this site in English

12:00-12:45 Ronde 2


Maartje Schoorl - GZ Opleiding (Nederlands)

Veel studenten kiezen voor de studie psychologie of pedagogiek omdat ze later graag als klinisch therapeut willen werken. Voorafgaand of tijdens de master komen veel studenten erachter dat er meerdere manieren zijn om in dit werkveld terecht te komen. Post-master activiteiten kunnen echter erg pittig zijn. In de lezing van Maartje Schoorl, zal zij alles vertellen over de mogelijkheden die er zijn om te komen waar je wilt, vanuit haar ervaring als stagebegeleider in de Klinische Psychologie en als professional in de geestelijke gezondheidszorg. Belangrijke punten voor beslissingen een overwegingen in je loopbaan zullen worden doorgenomen. Ook zal Maartje Schoorl vertellen over andere carrièremogelijkheden en over haar eigen carrière als klinisch psycholoog en onderzoeker.

 

Serge Walvoort - Verslavingspsychologie (Engels)

Dr. Serge Walvoort is geregistreerd als een gediplomeerd klinisch neuropsycholoog. Op dit moment werkt hij bij het Korsakov Centrum voor alcoholgerelateerde cognitieve stoornissen bij het Vincent van Gogh Instituut in Venray. Hij houdt zich bezig met patiëntenzorg, klinisch onderzoek, onderwijs en sinds 2015 is hij hoofd van de afdeling. Bovendien is hij sinds 2014 verantwoordelijk voor de klinische neuropsychologie residentie bij Huize Padua, GGZ Oost-Brabant in Boekel. 

Chronisch alcoholgebruik kan leiden tot cognitieve stoornissen en een sterk verminderd inzicht in de eigen problematiek waardoor de uitkomsten van zelfrapportagevragenlijsten kunnen worden beïnvloed. Dr. Serge Walvoort onderzocht cognitie en ziekte-inzicht bij alcoholgerelateerde cognitieve stoornissen. In deze lezing zal Serge verder op zijn onderzoek in gaan. Ook worden de effecten van alcoholontwenning en alcoholonthouding, de effecten van onderliggende cognitieve disfunctie en verminderd ziekte-inzicht en klinische implicaties op het klinische beeld besproken.

 

Vivian Chiona - Expat Counseling (Engels)

Vivian Chiona is de oprichter en directeur van Expat Nest, een professionele online counselling service voor expats en hun familie, die wordt aangeboden in meerdere talen. Een expat is iemand die tijdelijk in een land werkt met een andere cultuur dan waar hij of zij in is opgegroeid. Als  bi-culturele en meertalige expat met familie over de hele wereld zijnde is Vivian bekend met het reilen en zeilen van het mobiele leven. Als een professionele psychologe met een Masterdiploma in Child & Adolescent Psychology en Health Psychology zal Vivian ook spreken over hoe het is om te werken als psycholoog voor de internationale gemeenschap in Nederland. In de context van diversiteit en mobiliteit zal zij vertellen over haar huidige werk als counsellor en directeur, over hoe zij op het innovatieve idee kwam om een aantal jaren geleden Expat Nest op te richten en wat de opties voor studenten zijn nadat zij afstuderen aan de Universiteit Leiden.

_54D8833

 

Dick de Waard - Verkeers- & omgevingspsychologie (Engels)

Heb je je ooit afgevraagd hoe we op een wetenschappelijke manier kunnen onderzoeken wat de effecten zijn van het sturen van berichtjes tijdens het fietsen of rijden? Wil je weten hoe we de mobiliteit kunnen verbeteren voor mensen met milde cognitieve beperkingen? Geloof jij erin dat een humoristische campagne de beste manier is om verkeersgedrag veiliger te maken? Als je jezelf dit soort dingen afvraagt, dan ben je geïnteresseerd in de onderwerpen die behandeld worden binnen de Traffic Psychology! In deze lezing zal professor Dick de Waard een overzicht geven van het brede scala aan onderwerpen die bestudeerd worden binnen dit veld, de effecten van medicijnen op het rijden en fietsen met visuele beperkingen en de instrumenten die gebruikt worden bij het onderzoeken van deze effecten. Er zal ook duidelijk gemaakt worden dat er een behoefte in de maatschappij is aan psychologen die in dit veld getraind zijn. 

Dick de Waard is gespecialiseerd in Traffic Psychology and Sustained Mobility. Hij heeft Experimental Psychology gestudeerd aan de Universiteit van Groningen. Na zijn afstuderen is hij begonnen met het werken bij het Traffic Research Centre, en hij is nog steeds actief in dit werkveld. Zijn scriptie ging over het meten van de mental workload van een bestuurder, een onderwerp waar hij nog steeds erg in geïnteresseerd is. Hiernaast is hij werkzaam binnen de gebieden van automatisering, ergonomie, mobiliteit, psychofysiologie en fietsen.

 

Jeffrey Durieux - Methodologische and Statistische Psychologie (Engels)

Waarom zou je kiezen voor een carrière in methodologie en statistiek?
Als PhD kandidaat aan de methodologie en statistiek eenheid van het psychologie instituut, focust Jeffrey Durieux zijn voornaamste onderzoek op de ontwikkeling van nieuwe data-gedreven algoritmes en data-analysetechnieken voor psychologisch onderzoek. In het bijzonder omvat zijn huidige onderzoek de ontwikkeling van data-analyse methoden die automatisch patiënten (bijvoorbeeld alzheimer patiënten) ‘clusteren’ of groeperen in subgroepen gebaseerd op functionele hersenscans. Deze -misschien voormalig onbekende- subgroepen kunnen aanzetten tot verder onderzoek over de etiologie en de ontwikkeling van neurodegeneratieve ziektes. 

In zijn lezing zal meneer Durieux meer achtergrondinformatie geven over het veld van de methodologie en statistiek in psychologisch onderzoek. Hoe is het om te werken in een academische omgeving? Zijn er valkuilen? Waarom zou je er in eerste instantie ooit voor kiezen om methodologie en statistiek te studeren? Wat zijn de baankansen en carriere vooruitzichten (in zowel de academische als de industriële wereld) voor studenten die zich willen specialiseren in data analyse? (Spoiler alert: excellente baankansen).

 

Career Service - Workshop LinkedIn (Engels)

De workshop LinkedIn zal verzorgd worden door de Career Service van de faculteit. De Career Service biedt ondersteuning bij vragen over jouw loopbaan, persoonlijk profiel, de arbeidsmarkt en solliciteren. Deze workshop is bedoeld voor studenten die zich graag willen voorbereiden op netwerken. Het helder kunnen presenteren van jezelf is een essentieel onderdeel van het zoeken naar een baan. In deze workshop zal je een helder beeld krijgen van hoe je je kennis, vaardigheden en waarden goed op je LinkedIn profiel kunt presenteren. Een belangrijk onderdeel van de presentatie is een sterke pitch, die je zowel voor LinkedIn, je CV als voor live contact kunt gebruiken. Gedurende deze workshop zullen hiervan voorbeelden te zien zijn. Tevens zullen er vele praktische tips gegeven worden over hoe je de aandacht van (toekomstige) werkgevers kunt trekken. Let op: deze workshop zal twee keer gegeven worden, zowel in ronde 1 als in ronde 2.  

Sponsoren

Inzowijs
Joor-it

Realisatie: verenigingenweb