view this site in English

Alumni Symposium

Datum: 20 februari

20 februari zal het Alumni Symposium, georganiseerd door de Alumnicommissie van Studievereniging der Psychologie Labyrint, plaats vinden. Het thema van de avond zal 'Sustainability' zijn. U bent vanaf 18:30 uur welkom op de Faculteit der Sociale Wetenschappen, waar u kunt genieten van een kopje koffie of thee. Om 19:00 uur zal Marcel Beukeboom de avond openen met een openingslezing. Marcel Beukeboom is sinds november 2016 Klimaatgezant van Nederland. Wanneer er internationaal of in Nederland over klimaat wordt gesproken is hij degene die Nederland vertegenwoordigd. Ook houdt hij zich bezig met het Nederlands klimaatbeleid en is hij betrokken bij de uitvoering. Marcel zal iets komen vertellen over Nederlands klimaatbeleid en duurzaamheid en de link met psychologie. 
Na de openingslezing zullen er nog twee rondes met lezingen volgen. U heeft in deze rondes de keus tussen twee of drie sprekers. Tussen de twee rondes lezingen zullen wel een borrel houden waarbij het mogelijk is om met elkaar te netwerken onder het genot van een drankje. Alle lezingen zullen in het Engels zijn. 

De prijs is €5,- voor leden en €7,- voor niet leden.

De sprekers die u deze avond kunt verwachten zijn:

Sprekers lezing 2 (19.45u - 20.15u):
Noor Veenhoven  is een co-founder van Project CECE. Een webwinkel die het kopen van duurzame kleding makkelijker maakt. Ze hebben onderzoek gedaan naar waarom mensen fast fashion kopen en ze zal in haar lezing hier ook over vertellen. Daarnaast zal zij vertellen hoe je duurzame kleding in de winkel kan herkennen.

Eefke van de Wouw is als VN jongerenvertegenwoordiger duurzame ontwikkeling bezig met thema’s die leven onder jongeren in relatie tot klimaat. Een van deze grote thema’s is de mentale impact op jongeren. Hoe gaan jongeren om met het vooruitzicht op een (steeds heviger) veranderend klimaat en de effecten hiervan op mens en biodiversiteit?

Sprekers lezing 3 (21.15u - 21.45u):
Iza Awad is Junior Research Assistent bij VU Amsterdam. Hij heeft onderzoek gedaan en meegewerkt aan het project ‘The production of a sustainable living Kombucha fabric’. Iza zal tijdens deze lezing een koppeling maken tussen duurzame kleding productie en de toekomst van onze kleding.

Kyriėl van der Sloot is Sustainable Travel Expert bij Riksja Travel en één van de duurzame jonge 100 van 2019 bij DJ100. Kyriėl zal tijdens deze lezing vertellen over hoe je duurzaam en verantwoord kan reizen. Riksja travel is daarnaast genomineerd voor de Sustainable Travel Award met hun duurzaamheids project! 

Jaco Quist  is assistent professor in Sustainable Innovation and Transitions aan de Universiteit Delft. Hij doet onderzoek naar duurzame innovatie en hoe dit een wederzijdse invloed heeft op mensen, waar hij het in zijn lezing ook over zal hebben.

We hopen u op het symposium te zien!

Sponsoren

Sponsoren Labyrint
Sponsoren Labyrint
Sponsoren Labyrint

Realisatie: verenigingenweb